Hoppa till sidans innehåll

Om föreningen


Torna-Hällestads Pistolskytteklubb

Torna-Hällestads Pistolskytteklubb bildades 1950. Då låg klubben i Björkensdal i Torna-Hällestad. 1972 flyttade vi till vår nuvarande adress mellan Dalby och Torna-Hällestad.

Vi är en ideell förening med ca 120 medlemmar som bedriver pistolskytte i de flesta grenar. Klubben är ansluten till Pistolskytteförbundet via Malmöhus Pistolskyttekrets, Skyttesportförbundet och Svartkrutsfederationen.

Trots att vi är en liten klubb till antalet medlemmar räknat är vi mycket framgångsrika på tävlingsbanorna. Vi har otaliga SM-medaljer både individuellt och i lag i luftpistol, fripistol, precision och fältskytte. Våra medlemmar är aktiva i samtliga skyttegrenar och representerar klubben vid lokala, nationella och internationella tävlingar.

På klubben skjuter vi samtliga nationella grenar som precision, fältskytte och PPC samt sportskyttets utomhusgrenar. Under vinterhalvåret skjuter vi inomhus i Bollhuset i Lund.


Välkommen att prova på pistolskytte!

Tycker du det verkar vara intressant att prova på skytte med pistol och revolver?
Vi arrangerar regelbundet kurser för nybörjare som vill ta pistolskyttekortet och komma igång med egen träning i precisions- och fältskjutning.

Du har möjlighet att låna vapen i olika kalibrar under hela din utbildningsperiod och prova olika sorters skyttegrenar. När du klarat skjutkraven och varit aktiv tillräckligt länge har du möjlighet att köpa eget vapen att tävla med. Läs mer under fliken Skyttekurs.

Uppdaterad: 24 MAR 2015 08:23

Tänkt på att det är viktigt att kolla i kalendern om det är tillåtet med skjutning innan du åker ut till banan.

 

THPSK_Side5

Postadress:
Torna-Hällestads PSK - Skyttesport
Dalby 762
24794 Dalby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info