Börja med pistolskytte
Uppdaterad 2022-11-17 20:26

Prova på pistolskytte!

Vi arrangerar regelbundet kurser för nybörjare som vill ta pistolskyttekortet och komma igång med egen träning i precisions- och fältskjutning. Du har möjlighet att låna vapen i olika kalibrar under hela din utbildningsperiod och prova olika sorters skyttegrenar. När du klarat skjutkraven och varit aktiv tillräckligt länge har du möjlighet att hos polisen ansöka om licens för att kunna köpa eget vapen att tävla med.

En kurs hos oss pågår under ca 8 veckor. På kursen får du lära dig att hantera vapen på ett säkert sätt och de regelverk som omger vapenhantering. Du får också lära dig om olika skytteformer, vapentyper och ammunition. Självklart får du också praktisera skytte och prova på olika vapentyper och skytteformer.

Kursen avslutas med ett teoriprov.

Priset för en kurs är 2000 kronor inklusive ammunitionen.

I kursen ingår:

  • 8 kurstillfällen med teori – ban- och fältskjutning.
  • Lån av klubbens vapen och hörselskydd vid alla kurstillfällen.
  • Medlemsskap i Torna Hällestads PSK det året du går kursen.
  • SPSF:s Pistolskyttekortet – utbildningshäfte.
  • Skyttesportförbundets elektroniska utbildningsmaterial.
  • Märkestagning av första pistolskyttemärket.
  • En årsprenumeration på Nationellt Pistolskytte.
  • Försäkring under träning/tävling samt till och från skjutningen via SPSF-försäkring.

Har du bestämt dig för att börja så tveka inte att kontakta oss för att få reda på när nästa utbildningstillfälle startar! Detta gör du genom att maila kurs@thpsk.se

OBS! en anmälningsavgift på 250sek betalas in i samband med kursanmälan. Denna dras av från kursavgiften  (2000 - 250 = 1750 att betala vid kursstarten). Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka vid avhopp.

När kursen börjar, kommer vi att efterfråga ett utdrag från belastningsregistret som du kan beställa hos RPS. Du hittar den på på deras webbplats (Beställning utdrag belastningsregistret enskild person elektroniskt ifyllnadsbar eller för att fylla i manuellt Beställning utdrag belastningsregistret enskild person Manuell

Torna Hällestads PSK
Dalby 762
247 94 Dalby
info@thpsk.se
BankGiro 579-6032
Är du medlem? Klicka på "logga in" och skapa ett lösenord för att komma åt mer information och fler funktioner!